Voordelen van yoga?

11 oktober 2018

Voordelen van yoga?

Voordelen van yoga?

Yoga is overal. Misschien denk je er wel aan om te beginnen op je eentje of zelfs in een yogastudio.Yoga is niet alleen goed voor je spieren, kracht, mobiliteit en flexibiliteit, de wetenschap heeft nog andere voordelen ontdekt van yoga die nog niet zo algemeen bekend zijn.

Verschillende soorten yoga

Er zijn verschillende vormen van yoga. Elke vorm richt zich op een bepaald aspect om de specifieke voordelen te optimaliseren. De vorm waar wij het hierover hebben, heet ‘Hatha yoga’. Dit type/deze scholing binnen de yoga focust zich voornamelijk op fysieke oefeningen en houdingen, genaamd Asanas.

Naast deze verschillende houdingen maakt Hatha yoga gebruik van ademhalingstechnieken om de oefeningen optimaal uit te voeren (Pranayamas).

De wetenschap achter yoga

Gedurende de voorbije eeuw is yoga gegroeid in populariteit in de Westerse wereld. Ook wetenschappers zijn hierin interesse beginnen krijgen, voornamelijk op vlak van de gezondheidsvoordelen die yoga jou en je lichaam te bieden heeft.

Tot nu toe heeft onderzoek de volgende positieve effecten van yoga, meer specifiek Asanas and Pranayamas, ontdekt:

Voordelen van Hatha yoga

- Yoga helpt angsten/ongerustheden/bezorgdheden te verminderen

- Yoga helpt de bloeddruk te verlagen bij mensen met hypertensie (te hoge bloeddruk)

- Yoga verbetert spierkracht/-controle

- Yoga verbetert je bewegingsbereik (mobiliteit en flexibiliteit)

Naast deze voordelen zijn er ook onderzoeken die het positief effect van yoga of je slaapkwaliteit ondersteunen. Dit zou komen doordat je slaappatroon verbetert en je ’s nachts minder vaak zal wakker worden.

Er is nog onvoldoende onderzoek om de voordelen van yoga op je slaapkwaliteit definitief te besluiten maar we kunnen alvast zeker zijn over de verbetering van je bewegingsbereik, spierkracht en de andere voordelen die hierboven zijn opgesomd.

Hatha yoga workout

Wil jij een hatha yoga workout voor beginners, bekijk dan zeker onze Engelse YouTube video of neem een kijkje op IG TV (via onze Instagram @FITFAQSbelgium).

Je kan ook altijd onze pin op Pinterest raadplegen als geheugensteuntje!

Veel yoga-plezier!

Koen en Inge

(Koekie en Ingster out!)


Voordelen van yoga?
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x