30 september 2018

Polar M600 Review

Polar M600 Review

Sporthorloges hebben sinds het begin van mijn universitaire studies aan mijn arm gehangen. Ze zijn onmisbaar als je graag of veel sport en ze zorgen ervoor dat je veel diepgaander met je activiteit kan bezig zijn. Omdat mijn vorige sporthorloge het een hele tijd geleden begeven had, was ik genoodzaakt om mezelf een nieuwe te zoeken. Zoals ik al zei, is het hebben van een sporthorloge als atleet maar ook als recreatieve sporter zeker een meerwaarde. Vooral in de winterperiodes wanneer de trainingen meer conditioneel zijn, heb ik er veel aan om mijn tempo’s, hartslag, afstand en calorieverbruik te monitoren. Zo kan ik mijn voeding en recuperatie hier op afstellen.

Na een korte periode van online research heb ik uiteindelijk de Polar M600 gekocht. Dit is Polars’ beste sporthorloge tot op dit moment (zijnde het moment waarop ik dit typ).

Voor we bespreken wat het horloge allemaal kan, wil ik eerst nog zeggen dat deze review niet gesponsord is door Polar. Je kan dus mijn volledige eerlijke mening verwachten over alle plus- en minpunten.

Hartslagmeting

Laten we beginnen bij het belangrijkste, de hartslagmeting. De hartslagmeting gebeurt optisch. Dit wil zeggen dat ledlichtjes onderaan het horloge, via je pols, je hartslag zal bepalen. Dit is iets wat veel sporthorloges en activity trackers dezer dagen doen (Apple watch, Fitbit Versa, etc). Dit heeft zowel voor- als nadelen.

Het positieve is dat je niet langer die vervelende band rond je borst moet dragen. De hartslagmeting via de pols is goed en werkt perfect voor lange duurlopen of tempo’s aan een constante snelheid. Wat ik wel merkte was dat mijn hartslag tijdens intervaltrainingen ver lag onder wat normaal het geval was. Zo haal ik normaal, als ik 9x500m loop een hartslag van rond de 185 tijdens het lopen. Het horloge gaf echter maar een hartslag van 165 slagen per minuut aan. Een enorm grote error. Deze is waarschijnlijk te wijten aan de technologie achter de optische hartslagmeting die nog niet zo nauwkeurig werkt als de borstband.

Tijdens intervaltrainingen varieert je hartslag echter veel meer en wil je deze variatie kennen. Ik was dus genoodzaakt om toch terug een borstband te kopen zodat ik ook tijdens intervaltrainingen mijn hartslag perfect wist. Hou hier dus zeker rekening mee wanneer je voor dit (of eender welk) sporthorloge kiest. Ga na voor wat soort trainingen je je het horloge hoofdzakelijk gaat gebruiken. Indien je veel intervaltrainingen afwerkt, heb je zeker een borstband nodig.

GPS

De in mijn ogen tweede belangrijkste functie van een sporthorloge is de GPS. Ik moet zeggen dat deze bijzonder goed werkt. Bij mijn vorige sporthorloge moest ik zo’n 2 min wachten eer het horloge de satelliet gevonden had. Nu duurt dit amper 30 seconden. Enkel wanneer ik hem voor het eerst in het buitenland gebruik, duurt de synchronisatie iets langer. Je snelheid wordt heel nauwkeurig bepaald en update ook heel snel bij tempoveranderingen.

Connectiviteit en apps

De Polar M600 is echter meer dan je standaard sporthorloge met hartslag en GPS functie. Het is eigenlijk Polars’ versie van een smartwatch. Dit wil zeggen dat er een aantal applicaties standaard op het horloge staan (agenda, stopwatch, herinneringen en meer). Indien je wil kan je er nog een aantal toevoegen uit de ‘google play’ store. Je kan het horloge ook koppelen met je gsm om zo alle data rechtstreeks door te sturen naar de ‘Polar flow’ app op je smartphone.

Het horloge is zowel te koppelen met een Android smartphone als een iPhone indien je het horloge koppelt met een iPhone moet je wel eerst de ‘Wear OS’ app downloaden in de app store. Aangezien de mogelijkheden met apps oneindig zijn, ga ik ze niet allemaal bespreken. Ik wil wel de Polar app, die standaard op het horloge staat, even verder uitdiepen. Deze kan je niet alleen gebruiken om je trainingen af te werken maar je kan er ook je dagelijkse activiteit bekijken of je slaapkwaliteit mee in het oog houden. Dit is heel handig wanneer je je calorieverbruik of het aantal stappen dat je doorheen de dag gedaan hebt, wil weten.

Dat laatste is een heel handige functie. Het enige nadeel is dat ik het amper gebruik. De rede hiervoor is dat ik niet niet slaap met het horloge aan mijn pols. Het horloge voelt te groot aan en het stoort me enorm tijdens het slapen.

Batterij

De batterijduur van het horloge is naar mijn mening wat aan de korte kant. Ik had gehoopt 3 tot 4 dagen verder te kunnen zonder opladen. Helaas geraak ik maximaal anderhalve dag ver. Omdat ik het horloge toch niet draag tijdens het slapen, gebruik ik de nacht om hem terug op te laden. Wil je de batterijduur toch wat verlengen, dan kan je ervoor kiezen om je horloge te ontkoppelen van je smartphone. Hiermee verleng je de batterijduur met ongeveer een halve dag.

Prijs

Het laatste belangrijke punt om te bespreken is de prijs, want natuurlijk wil je weten of de kwaliteit die je krijgt overeenkomt met de prijs die je ervoor betaalt. De Polar M600 kwam neer op € 336 op het moment dat ik hem heb aangekocht. Naarmate de tijd vordert, kan de prijs natuurlijk dalen. Dit is naar mijn mening een doenbare prijs. Als je een sportieveling bent die graag alles uit zijn trainingen wil halen en een fysiek actieve levensstijl ambieert, is dit zeker een horloge dat zijn nut zal hebben. Ook voor atleten uit de duursporten of zelfs sprinters is dit zeker een aanrader. Ben je toch niet zoveel met sport bezig maar wil je wel weten wat je activiteit doorheen de dag is dan is een van de activity trackers misschien een betere optie. Lees hier alles over de Fitbit Versa.

Koekie out!

Polar M600 LINK

Bovenstaande link bevat affiliate marketing.

Polar M600 Review

Huawei WATCH FIT REVIEW

De nieuwste activity tracker op de markt waar ik nog geen ervaring mee had, is de Huawei WATCH FIT. Getest en goedgekeurd, maar daar weet jij eigenlijk nog niets mee. Veel hangt af van je levensstijl en de manier waarop je je smartwatch wil gebruiken. In deze review bespreken we de pro's en con's.

12 november 2020

Lees meer

Hoe herstel je het best na een training?

Hoe herstel je het best na een training? Spierherstel en recovery verbeteren en versnellen met behulp van een foam roller, compressieboots, massagegun, een sportmassage of elektrostimulatie? Wat werk het best?

16 maart 2020

Lees meer

Wat is 'body positivity'?

Een term die ondertussen al voor veel tumult heeft gezorgd en blijft zorgen is ‘body positivity’. Wat is het, waarom is er zoveel rond te doen en wat is mijn mening?

21 september 2019

Lees meer

Motivatie om te sporten en hoe blijf je gemotiveerd?

Vind je de motivatie niet om te beginnen sporten? Ben je begonnen met sporten, maar zit je op het randje van stoppen? Hier leggen we uit hoe je ervoor kan zorgen dat je gemotiveerd bent en blijft om te sporten. Tags: Motivatie om te sporten, motivatie om af te vallen, hoe blijf je gemotiveerd.

5 augustus 2019

Lees meer

FITFAQS op bezoek bij MNM tijdens Marathonradio 2019

Examensstress? NO WORRIES! Neem actieve pauzes, beweeg regelmatig en alles komt goed! Waarom? Dat lees je hier!

22 juli 2020

Lees meer

Hoe verminder je examenstress?

De blok en examenperiode is en maand en half van enorm veel stress, lange dagen studeren met weinig slaap en beweging. Hoe kan je die stress verminderen en je resultaten verbeteren? Klik door op het artikel voor tips en motivatie om meer te bewegen tussen het studeren door.

18 juli 2019

Lees meer

Welke activity tracker of sporthorloge moet ik kopen?

Het gamma aan sporthorloges en activity trackers wordt de laatste jaren alleen maar groter. Dit maakt het voor jou niet makkelijker om te weten wat je nu juist moet kopen. Zeker wanneer je voor een goeie prijs toch een tracker of horloge wil die correct en veel meet. Lees snel verder en ontdek jouw ideale sporthorloge!

1 januari 2019

Lees meer

Hartslag meten via polsmeting of via een borstband

Om na te gaan hoe dicht de polsmetingen komen bij de borstband, heb ik een test gedaan met mijn Polar M600. Ik ben zowel nagegaan wat de verschillen zijn tijdens intervaltrainingen als tijdens duurlopen aan een constant tempo.

24 december 2018

Lees meer

Hoe bepaal jij je trainingszones?

Hartslagmeting tijdens het sporten en trainingszones bepalen: Je hartslag is nuttig om te kennen tijdens het bewegen en sporten. Je hartslag is een maat voor hoe intens je inspanning is. Via je hartslag kan je ook trainingszones bepalen om nauwkeuriger bepaalde doelen te bereiken.

15 december 2018

Lees meer

Vetten verbranden met cardio

Krachttraining zorgt ervoor dat je lichaam in de nabije toekomst meer vetten zal kunnen verbranden. Cardio training daarentegen, zorgt ervoor dat je onmiddellijk, tijdens je activiteit, een ‘hoge’ hoeveelheid aan vetten kan verbranden. Dit is het geval wanneer je aan de juiste intensiteit je training doet.

10 december 2018

Lees meer

Fitbit flex 2 Review

Is je doel om x aantal passen per dag te zetten of een bepaalde hoeveelheid aan calorieën te verbranden? Activity trackers zijn een must om dit objectiever bij te houden. In deze review gaan we na in hoeverre de Fitbit Flex 2 zijn naam als "beste basic fitness tracker" waarmaakt.

10 december 2018

Lees meer

Hoe starten met fitness?

Je wil naar de fitness gaan, maar eigenlijk heb je geen flauw idee wat je daar moet doen. Wel al gewoon aan de fitness, maar gebruik je enkel de vaste toestellen? Dan is het hoog tijd om met losse gewichten te leren werken!

5 november 2018

Lees meer

Conditie opbouwen of sterker worden zonder personal training

Conditie opbouwen of sterker worden zonder personal training is allesbehalve eenvoudig. Er zijn een aantal trainingsprincipes die je zeker zou moeten kennen wanneer je zelf schema's gaat opstellen. Wil jij beter/sneller/sterker/fitter worden? Dan kan je het volume en de intensiteit van je training verhogen.

29 oktober 2018

Lees meer

10 Beste sportgadgets voor 2019

We kennen allemaal wel iemand die verzot is op sporten. Misschien ben jij zelf wel die persoon in je vriendengroep of zoek je een cadeautje voor of die fitnessgoeroe of loopaddict? Hier zijn de 10 sportieve gadgets die jouw motivatie om te sporten naar een nieuw niveau zullen tillen!

20 oktober 2018

Lees meer

Voordelen van yoga?

Wat zijn de voordelen van yoga? Yoga helpt angsten/ongerustheden/bezorgdheden te verminderen en de bloeddruk te verlagen bij mensen met hypertensie (te hoge bloeddruk). yoga verbetert spierkracht/-controle, je bewegingsbereik (mobiliteit en flexibiliteit) en je slaapkwaliteit. Beginners yoga-workout, check!

11 oktober 2018

Lees meer

Vet verliezen en spier winnen

Ben je goed bezig met het bijhouden van je calorieën? Wil je de veranderingen die er in je lichaam plaatsvinden bij een energietekort beperken en wil jij je metabolisme versnellen? Hier zijn onze praktische tips om goed om te gaan met afvallen en diëten.

4 oktober 2018

Lees meer

Fitbit Versa Review

FITBIT Versa Review: Ben jij op zoek naar een geschikte fitness of activity tracker? Twijfel je over je keuze en heb je nood aan een to the point review over de Fitbit Versa? Dan heb ik hier voor jou de ultieme recensie over de nieuwste Fitbit op de markt. Mijn bevindingen en de PRO’s en CON’s op een rijtje gezet.

29 september 2018

Lees meer

Is snel afvallen goed voor je? GEZOND VERMAGEREN, METABOLISME VERHOGEN

Probeer jij af te vallen of een paar kilo’s strakker te staan maar heb je het gevoel dat je van de ene frustrerende periode in de andere rolt? Je metabolisme is iets dynamisch en je lichaam past zich steeds aan. Hoe het dit doet en waarom dit belangrijk is om te weten, vertel ik je hier!

19 september 2018

Lees meer

Hoe krijg je een summerbody?

Hoe krijg je een summer body? De lente is van start gegaan. Het weer begint beter te worden en de zomer is in aantocht. Dit wil zeggen: mooi weer, vakanties aan het strand en natuurlijk ook summer bodies.

11 mei 2018

Lees meer

Welke sportbh is voor jou het best?

Ze moeten mooi zijn. Ze moeten goed zitten. Liefst van al doen ze ook nog eens hun werk, namelijk goede ondersteuning geven van je borsten tijdens het sporten. Oh en niet te duur alsjeblieft, want het is “maar” een sport bh en geen gewone lingerie. Inge legt je uit waar je op moet letten wanneer je een sport bh koopt!

10 mei 2018

Lees meer

Het belang van eiwitten

Als we gezond willen zijn, dan spreekt het voor zich dat we ook onze voeding eens grondig bekijken. Koen heeft de befaamde koolhydraten al eens kort besproken. Vandaag is het aan mij om het belang van eiwitten aan je uit te leggen.

30 april 2018

Lees meer

Hoe val je af? #WEIGTHLOSSTIPS

Je gewicht wordt bepaald door twee factoren: Je energie-inname en je energieverbruik. Alle tips om af te vallen lees je hier!

23 april 2018

Lees meer

Wekelijks sporten: Hoe hou je het vol?

We beginnen altijd met goede moed en de beste bedoelingen maar wat doe je als je eens een week echt niets kan doen van sport? Hoe kan je “actief zijn” terug in jouw wekelijkse routine krijgen en wat zijn de valkuilen? Hier zijn 4 stappen om de draad terug op te pikken.

22 april 2018

Lees meer

Muscle ups in 5 weken

Muscle ups in 5 weken. Hoe doe je een muscle up? Sommige dingen in het leven lukken vrijwel onmiddellijk, terwijl andere zaken veel meer tijd en inzet vragen. Zo zit het ook met het leren van bepaalde oefeningen, de ene oefening lukt al sneller en gemakkelijker dan de andere. Wil je graag muscle ups kunnen?

12 mei 2018

Lees meer

Hoe ziet een krachttraining er uit?

Zijn er bepaalde oefeningen die zeker in jouw krachttraining moeten zitten? Hoeveel keer per week zou je best aan krachttraining doen? Allemaal vragen die ik hier ga beantwoorden.

24 april 2018

Lees meer

Hoe overleef je de fitness? #TESTOSTERZONE

Elke keer wanneer ik een onbekende fitness binnenkom, voel ik mij omvergeblazen. Toestellen die je niet kent, gewichten die je niet vindt en dan is er nog die ene hoek waar alle patsers staan te trainen a.k.a. de TESTOSTERZONE. Wat als je je draai niet kan vinden ondanks dat je weet hoe het er in je gym aan toe gaat?

22 april 2018

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x