Muscle ups in 5 weken

12 mei 2018

Muscle ups in 5 weken

Sommige dingen in het leven lukken vrijwel onmiddellijk, terwijl andere zaken veel meer tijd en inzet vragen. Zo zit het ook met het leren van bepaalde oefeningen, de ene oefening lukt al sneller en gemakkelijker dan de andere. Een oefening die onder die moeilijke categorie behoort, is de muscle up. Geloof me als ik zeg dat dit ook voor mij een enorm moeilijke oefening is. Zo’n oefeningen, die niet direct lukken en een bepaalde opbouw vragen, zijn voor mij en misschien ook voor jou nogal frustrerend.

WAT HEB JE NODIG VOOR EEN MUSCLE UP?

De muscle up is een beweging die kracht en coördinatie combineert dus ga er niet vanuit dat je er met alleen wat kracht wel zal geraken. Dat was een van de fouten die ik heb gemaakt. Ondanks dat de muscle up een licht macho gehalte heeft, mag dit je niet tegenhouden om hem toch te leren. Het is namelijk een van de oefeningen waarbij je een heel groot deel van de grote bovenlichaamspieren traint. Zo train je zowel grote rugspieren als de Latissimus dorsi en Trapezius maar je traint tegelijkertijd ook je arm en borstpieren. Vrij handig als je weinig tijd hebt en vooral oefeningen wil doen waarmee je meerdere spieren traint.

HOE DOE JE EEN MUSCLE UP?

De muscle up bestaat uit een trek en een duw beweging. Het is zoals ik al zei een combinatie van zowel kracht als coördinatie. Voor de meeste, inclusief mezelf is dit geen beweging waar je direct mee weg bent. Daarom heb ik hieronder een trainingsschema opgesteld waarbij je in 5 weken tijd de beweging aanleert.

Het trainingsschema zal er als volgt uitzien. Je zal 3x per week trainen gedurende deze 5 weken. Dit omdat 3x per week zowat de gouden standaard is als je een evenwicht wil tussen veel vooruitgang en weinig trainen. Voor elke oefening in het schema zullen 3 sets van 10 herhalingen gedaan worden.

MUSCLE UP SCHEMA

3x week

WEEK 1 EN 2:

  • Optrekken met een rekker (die lichte weerstand geeft)
  • Triceps dip met een rekker (lichte weerstand)
  • Muscle up met een rekker (zware weerstand)

WEEK 3 EN 4:

  • Optrekken
  • Triceps dip
  • Muscle up met een rekker (lichte weerstand)

WEEK 5:

  • Muscle- up


SUCCES EN HOU VOL!

Koekie out!

Muscle ups in 5 weken
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x