29 september 2018

Fitbit Versa Review

FITBIT Versa Review


Ben jij op zoek naar een geschikte fitness of activity tracker? Twijfel je over je keuze en heb je nood aan een to the point review over de Fitbit Versa? Dan heb ik hier voor jou de ultieme recensie over de nieuwste Fitbit op de markt. Geen lange tekst met onnodige uitleg, gewoon mijn bevindingen en de PRO’s en CON’s op een rijtje gezet.

Positieve punten van de Fitbit Versa

1) Prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed. Je krijgt veel features voor je geld. €199,95

Basisinformatie:

 • Datum en tijd
 • Aantal stappen
 • Hoeveelheid verbruikte calorieën
 • Hartslag (Huidige, gemiddelde en rusthartslag)
 • Aantal afgelegde verdiepingen met de trap
 • Afgelegde afstand (te voet)
 • Aantal actieve minuten aan matige intensiteit (Active lifestyle)
 • Recente workouts/trainingen
 • Female Health, informatie over jouw cyclus2) Mooi ontwerp en aan te passen aan eigen stijl. Veel accessoires zoals verwisselbare bandjes beschikbaar.
3) Hartslag wordt gemeten aan de pols. Handig, want je moet geen borstband aandoen, maar minder correct bij hoge intensiteit en hartslag.
4) Waterbestendig (50m) i.t.t. de ander Fitbit horloges en trackers.
5) Je kan apps downloaden (of verwijderen) op je Fitbit Versa. Ook de display kan je aanpassen naar jouw voorkeur.

Reeds aanwezig:

 • Coach app met verschillende korte workouts
 • Begeleide ademhalingsoefeningen
 • Timer en chronometer (Geen rondetijden, zie verder)
 • Alarm (+ Snooze knop)
 • Deezer (muziek)
 • Strava (nog downloaden)
 • Weer app
 • Wallet app (betalingen uitvoeren)
 • Tips & instellingen


6) Bluetooth + geheugen voor 300 nummers (Music app) = muziek luisteren via je Wireless headphones en dat zonder gsm in de buurt.
7) Batterij zou meer dan 4 dagen meegaan (zie verder).
8) Goed te personaliseren op vlak van doelstellingen en reminders om te bewegen.
9) Duidelijke Fitbit app op je gsm (iOS, Android, Windows) met uitgebreide informatie zoals een voedingslogboek, een Weight tracker met grafiek en een duidelijke slaapanalyse over de duur en de verschillende fases van je slaap.
10) Smartphone notifications zijn beschikbaar wanneer je gsm in de buurt is.
11) Toegangs-/beveiligingscode kan worden ingesteld maar is niet verplicht (wel bij activering van de betaalapp).
12) Opladen is heel gemakkelijk met handige oplaadkabel (usb)
13) Oplaadkabel en bandjes (2 maten: S en L) zijn inbegrepen


Negatieve punten van de Fitbit Versa

1) Verschillende reviews van gebruikers rapporteren een functie die onvoldoende werkt.

In mijn geval: de batterij. Deze gaat minder dan 24 uur mee waardoor ik regelmatig mijn slaap maar voor de helft heb kunnen monitoren. Om heel eerlijk te zijn… Dit frustreert mij dood. Andere functies waarover soms wordt geklaagd zijn: de notificatie functie die niet optimaal werkt of dat het horloge moeilijk te synchroniseren is met de app of met wifi. Een pluspunt: deze laatste is vaak opgelost door een update van de Fitbit applicatie. Een bedenking: mijn Fitbit Versa is van de eerste generatie. Deze problemen kunnen ondertussen al zijn opgelost. Keep me posted if you have one!


2) Geen ingebouwde gps.

Wil je dus je looproute kennen, dan zal je je gsm nog steeds op zak moeten houden tijdens het lopen/fietsen/...

3) Geen ronde- of tussentijden.

De timer en chronometer werken zeer goed, maar zijn voor mij als atleet niet altijd voldoende. Je kan geen ronde- of tussentijden opnemen en door de touchscreen druk je al wel eens gemakkelijk de chronometerfunctie weg. Niet ideaal als je tijden wil opnemen over verschillende kortere afstanden. Desondanks wel voldoende voor iemand die niet als een gek aan atletiek doet!


Fitbit Versa functies waar ik niets over kan vertellen

 • De Wallet app gebruik ik niet. Dit lijkt me niet veilig desondanks de pincode die je moet instellen. Stel dat je smartwatch ooit gestolen wordt of je vergeet hem ergens in een kleedkamer, dan is iemand met slechte bedoelingen 4 cijfertjes verwijderd van jouw bankgegevens.
 • Zelf heb ik geen draadloze koptelefoon dus is het ook niet nuttig voor mij om mijn Fitbit vol te zetten met muziek. Let me know how it works!


Nog enkele bemerkingen over de Fitbit Versa

Ondanks dat de batterij van mijn Fitbit niet lang meegaat, ben ik niet van plan hem terug op te sturen of een refund te vragen. Daar zijn verschillende redenen voor:

 • Batterijen en technologie… Ik ken er niet veel van maar wat ik wel weet, is dat men er niet altijd iets aan kan doen of überhaupt weet wat men eraan kan doen.
 • Daarbij kan het zijn dat als ik een nieuwe Fitbit Versa zou toegestuurd krijgen, deze op een ander vlak niet goed werkt. De kans dat ik dan slechter af ben, is naar mijn gevoel groot maar dat is heel subjectief natuurlijk.
 • Andere merken hun fitness trackers gaan vaak niet langer mee of zijn geen betere oplossing voor mij op dit moment. Ben je het daar niet mee eens, please let me know!
 • De voordelen wegen voor mij op tegen de nadelen en overall ben ik tevreden over mijn activity tracker.


Conclusie

I LOVE IT despite its flaws. Ik hou van mij classy Fitbit ondanks zijn gebreken. Ben je ook overtuigd? Bekijk dan zeker onderstaande links!

Stay active!

Keep working out!

YOU! GOT! THIS!

Inge


LINKS

Ikzelf heb de Fitbit Versa Peach/Rose Gold Aluminummet de witte Classic band.


Fitbit Versa horloges

Fitbit Versa Peach/Rose Gold Aluminum (Link)

Fitbit Versa Gray/Silver Aluminum (Link)

Fitbit Versa Black/Black Aluminum (Link)

Fitbit Versa Rose Gold/Periwinkle (Link)

Fitbit Versa Special Edition Lavender (Link)

Fitbit Versa Special Edition Charcoal (Link)

Fitbit Versa Accessoires

Classic band (Link)

Just in Case Fitbit Versa Milanees Horlogeband Zilver (Link)

Andere Fitbit accessoires (Link)


Sommige van bovenstaande links bevatten affiliate marketing.

Fitbit Versa Review

Huawei WATCH FIT REVIEW

De nieuwste activity tracker op de markt waar ik nog geen ervaring mee had, is de Huawei WATCH FIT. Getest en goedgekeurd, maar daar weet jij eigenlijk nog niets mee. Veel hangt af van je levensstijl en de manier waarop je je smartwatch wil gebruiken. In deze review bespreken we de pro's en con's.

12 november 2020

Lees meer

Hoe herstel je het best na een training?

Hoe herstel je het best na een training? Spierherstel en recovery verbeteren en versnellen met behulp van een foam roller, compressieboots, massagegun, een sportmassage of elektrostimulatie? Wat werk het best?

16 maart 2020

Lees meer

Wat is 'body positivity'?

Een term die ondertussen al voor veel tumult heeft gezorgd en blijft zorgen is ‘body positivity’. Wat is het, waarom is er zoveel rond te doen en wat is mijn mening?

21 september 2019

Lees meer

Motivatie om te sporten en hoe blijf je gemotiveerd?

Vind je de motivatie niet om te beginnen sporten? Ben je begonnen met sporten, maar zit je op het randje van stoppen? Hier leggen we uit hoe je ervoor kan zorgen dat je gemotiveerd bent en blijft om te sporten. Tags: Motivatie om te sporten, motivatie om af te vallen, hoe blijf je gemotiveerd.

5 augustus 2019

Lees meer

FITFAQS op bezoek bij MNM tijdens Marathonradio 2019

Examensstress? NO WORRIES! Neem actieve pauzes, beweeg regelmatig en alles komt goed! Waarom? Dat lees je hier!

22 juli 2020

Lees meer

Hoe verminder je examenstress?

De blok en examenperiode is en maand en half van enorm veel stress, lange dagen studeren met weinig slaap en beweging. Hoe kan je die stress verminderen en je resultaten verbeteren? Klik door op het artikel voor tips en motivatie om meer te bewegen tussen het studeren door.

18 juli 2019

Lees meer

Welke activity tracker of sporthorloge moet ik kopen?

Het gamma aan sporthorloges en activity trackers wordt de laatste jaren alleen maar groter. Dit maakt het voor jou niet makkelijker om te weten wat je nu juist moet kopen. Zeker wanneer je voor een goeie prijs toch een tracker of horloge wil die correct en veel meet. Lees snel verder en ontdek jouw ideale sporthorloge!

1 januari 2019

Lees meer

Hartslag meten via polsmeting of via een borstband

Om na te gaan hoe dicht de polsmetingen komen bij de borstband, heb ik een test gedaan met mijn Polar M600. Ik ben zowel nagegaan wat de verschillen zijn tijdens intervaltrainingen als tijdens duurlopen aan een constant tempo.

24 december 2018

Lees meer

Hoe bepaal jij je trainingszones?

Hartslagmeting tijdens het sporten en trainingszones bepalen: Je hartslag is nuttig om te kennen tijdens het bewegen en sporten. Je hartslag is een maat voor hoe intens je inspanning is. Via je hartslag kan je ook trainingszones bepalen om nauwkeuriger bepaalde doelen te bereiken.

15 december 2018

Lees meer

Vetten verbranden met cardio

Krachttraining zorgt ervoor dat je lichaam in de nabije toekomst meer vetten zal kunnen verbranden. Cardio training daarentegen, zorgt ervoor dat je onmiddellijk, tijdens je activiteit, een ‘hoge’ hoeveelheid aan vetten kan verbranden. Dit is het geval wanneer je aan de juiste intensiteit je training doet.

10 december 2018

Lees meer

Fitbit flex 2 Review

Is je doel om x aantal passen per dag te zetten of een bepaalde hoeveelheid aan calorieën te verbranden? Activity trackers zijn een must om dit objectiever bij te houden. In deze review gaan we na in hoeverre de Fitbit Flex 2 zijn naam als "beste basic fitness tracker" waarmaakt.

10 december 2018

Lees meer

Hoe starten met fitness?

Je wil naar de fitness gaan, maar eigenlijk heb je geen flauw idee wat je daar moet doen. Wel al gewoon aan de fitness, maar gebruik je enkel de vaste toestellen? Dan is het hoog tijd om met losse gewichten te leren werken!

5 november 2018

Lees meer

Conditie opbouwen of sterker worden zonder personal training

Conditie opbouwen of sterker worden zonder personal training is allesbehalve eenvoudig. Er zijn een aantal trainingsprincipes die je zeker zou moeten kennen wanneer je zelf schema's gaat opstellen. Wil jij beter/sneller/sterker/fitter worden? Dan kan je het volume en de intensiteit van je training verhogen.

29 oktober 2018

Lees meer

10 Beste sportgadgets voor 2019

We kennen allemaal wel iemand die verzot is op sporten. Misschien ben jij zelf wel die persoon in je vriendengroep of zoek je een cadeautje voor of die fitnessgoeroe of loopaddict? Hier zijn de 10 sportieve gadgets die jouw motivatie om te sporten naar een nieuw niveau zullen tillen!

20 oktober 2018

Lees meer

Voordelen van yoga?

Wat zijn de voordelen van yoga? Yoga helpt angsten/ongerustheden/bezorgdheden te verminderen en de bloeddruk te verlagen bij mensen met hypertensie (te hoge bloeddruk). yoga verbetert spierkracht/-controle, je bewegingsbereik (mobiliteit en flexibiliteit) en je slaapkwaliteit. Beginners yoga-workout, check!

11 oktober 2018

Lees meer

Vet verliezen en spier winnen

Ben je goed bezig met het bijhouden van je calorieën? Wil je de veranderingen die er in je lichaam plaatsvinden bij een energietekort beperken en wil jij je metabolisme versnellen? Hier zijn onze praktische tips om goed om te gaan met afvallen en diëten.

4 oktober 2018

Lees meer

Polar M600 Review

Sporthorloges zijn onmisbaar als je graag of veel sport en ze zorgen ervoor dat je veel diepgaander met je activiteit kan bezig zijn. Na een korte periode van online research heb ik uiteindelijk de Polar M600 gekocht. Dit is Polars’ beste sporthorloge tot op dit moment, de Polar M600. Hier is Koen zijn review.

30 september 2018

Lees meer

Is snel afvallen goed voor je? GEZOND VERMAGEREN, METABOLISME VERHOGEN

Probeer jij af te vallen of een paar kilo’s strakker te staan maar heb je het gevoel dat je van de ene frustrerende periode in de andere rolt? Je metabolisme is iets dynamisch en je lichaam past zich steeds aan. Hoe het dit doet en waarom dit belangrijk is om te weten, vertel ik je hier!

19 september 2018

Lees meer

Hoe krijg je een summerbody?

Hoe krijg je een summer body? De lente is van start gegaan. Het weer begint beter te worden en de zomer is in aantocht. Dit wil zeggen: mooi weer, vakanties aan het strand en natuurlijk ook summer bodies.

11 mei 2018

Lees meer

Welke sportbh is voor jou het best?

Ze moeten mooi zijn. Ze moeten goed zitten. Liefst van al doen ze ook nog eens hun werk, namelijk goede ondersteuning geven van je borsten tijdens het sporten. Oh en niet te duur alsjeblieft, want het is “maar” een sport bh en geen gewone lingerie. Inge legt je uit waar je op moet letten wanneer je een sport bh koopt!

10 mei 2018

Lees meer

Het belang van eiwitten

Als we gezond willen zijn, dan spreekt het voor zich dat we ook onze voeding eens grondig bekijken. Koen heeft de befaamde koolhydraten al eens kort besproken. Vandaag is het aan mij om het belang van eiwitten aan je uit te leggen.

30 april 2018

Lees meer

Hoe val je af? #WEIGTHLOSSTIPS

Je gewicht wordt bepaald door twee factoren: Je energie-inname en je energieverbruik. Alle tips om af te vallen lees je hier!

23 april 2018

Lees meer

Wekelijks sporten: Hoe hou je het vol?

We beginnen altijd met goede moed en de beste bedoelingen maar wat doe je als je eens een week echt niets kan doen van sport? Hoe kan je “actief zijn” terug in jouw wekelijkse routine krijgen en wat zijn de valkuilen? Hier zijn 4 stappen om de draad terug op te pikken.

22 april 2018

Lees meer

Muscle ups in 5 weken

Muscle ups in 5 weken. Hoe doe je een muscle up? Sommige dingen in het leven lukken vrijwel onmiddellijk, terwijl andere zaken veel meer tijd en inzet vragen. Zo zit het ook met het leren van bepaalde oefeningen, de ene oefening lukt al sneller en gemakkelijker dan de andere. Wil je graag muscle ups kunnen?

12 mei 2018

Lees meer

Hoe ziet een krachttraining er uit?

Zijn er bepaalde oefeningen die zeker in jouw krachttraining moeten zitten? Hoeveel keer per week zou je best aan krachttraining doen? Allemaal vragen die ik hier ga beantwoorden.

24 april 2018

Lees meer

Hoe overleef je de fitness? #TESTOSTERZONE

Elke keer wanneer ik een onbekende fitness binnenkom, voel ik mij omvergeblazen. Toestellen die je niet kent, gewichten die je niet vindt en dan is er nog die ene hoek waar alle patsers staan te trainen a.k.a. de TESTOSTERZONE. Wat als je je draai niet kan vinden ondanks dat je weet hoe het er in je gym aan toe gaat?

22 april 2018

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x