10 december 2018

Fitbit flex 2 Review

Fitbit flex 2 Review

De beste basic Activity tracker

Is je doel om x aantal passen per dag te zetten of een bepaalde hoeveelheid aan calorieën te verbranden? Activity trackers zijn een must om dit objectiever bij te houden. In deze review gaan we na in hoeverre de Fitbit Flex 2 zijn naam als "beste basic fitnesstracker" waarmaakt.

Wat is de Fitbit Flex 2

De Fitbit Flex 2 is een dunne fitnesstracker zonder scherm. De tracker zelf is zo’n 3 cm groot en je plaatst hem gewoon in het silicone bandje dat standaard bij de tracker zit. Je kan van de tracker ook een ketting maken of een metalen armband. De Flex 2 kost €80 en in de doos zit standaard een small en een large siliconen bandje. Of je nu brede of smalle polsen hebt, de tracker zal sowieso passen.

Bruikbaarheid van de Fitness Tracker

De flex 2 heeft dus geen scherm en afhankelijk van wat je zoekt in een fitness tracker zal dit een voordeel of een nadeel zijn. Ikzelf vind het een groot voordeel, want dan kan ik hem gewoon tussen een paar bandjes dragen waardoor het nog minder opvalt. Hiernaast zorgt dit er ook voor dat ik gewoon een klassiek horloge kan dragen en dat ik niet verplicht ben om mijn activity tracker ook als horloge te gebruiken. Ik ga eerlijk zijn, ik haat het om een activity trackers met horloge functie te moeten dragen als ik in mijn 'deftige' kledij (lees: niet sportkledij) rondloop.

De functies van deze Fitbit

Dan komen we bij het belangrijkste: wat meet de Flex 2 en hoe goed zijn de metingen? Zoals ik al zei, meet hij de basics, namelijk je stappen, je calorieverbruik en je slaap. Dit lijkt misschien niet veel maar als je een tracker zoekt die je helpt een actieve levensstijl bij te houden, dan heb je niet meer nodig.

Ik heb de stappenteller en de calorieverbruik metingen van de flex vergeleken met dat van mijn Polar M600 sportswatch en A360 activity tracker. Ik ga toegeven dat de Flex veel minder error en variabiliteit aangaf dan ik had verwacht. 

Wat de stappen betreft, had ik op het einde van de dag een kleine 100 stappen minder op de Flex dan het geval was bij mijn Polar toestellen. Bij het calorieverbruik registreerde de Fitbit ongeveer 150 calorieën minder dan mijn Polar horloges. Deze verschillen zijn waarschijnlijk te wijten aan het feit dat Flex 2 geen hartslag meet. Dat is ook meteen een van de grootste nadelen van deze Fitbit fitness tracker.

Wanneer je workouts afwerkt, herkent de Fitbit deze ook automatisch. Wil je gaan zwemmen, dan is ook dit geen probleem, want de Flex is waterbestendig  en zal automatisch herkenen dat je aan het zwemmen bent. Wat het automatisch een workout herkennen nog betreft, lukt dit bij mij enkel wanneer ik op jog tempo loop of rustig fiets. Mijn sprint of intervaltrainingen worden jammer genoeg niet herkend.

De Fitbit applicatie

Al deze zaken worden mooi bijgehouden in de Fitbit app. Hier Kan je in grafieken je stappen, calorieverbruik en slaap per week zien en bijhouden. Je slaap is vrij basic weergegeven en je krijgt enkel de opdeling tussen wakker, slapen en onrustig. Dit is nog altijd nuttig maar andere Fitbit trackers zoals de Fitbit Versa geven een uitgebreider inzicht over jouw slaap.

Community opties en uitdagingen

Er is nog iets dat ik wil bespreken, maar het heeft niet alleen met de Fitbit Flex 2 te maken. Het gaat nog wat verder over de Fitbit app, dewelke werkt met eender welk Fitbit product. Onder de tab community kun je challenges aangaan met je vrienden. Initieel dacht ik dat dit vrij 'lame' was en dat ik er geen gebruik van ging maken. Nadat ik Inge en nog wat vrienden had toegevoegd en uitgenodigd voor een challenge, nam mijn competitieve ziel het over. Ik ga toegeven dat dit vrij veel plezier geeft, vooral ook omdat ik voortdurend aan de leiding lag en uiteindelijk ook gewonnen heb. 

Inge speaking: "Yeah right!"

Heb jij een Fitbit of ben je van plan de Fitbit Flex te kopen? Vergeet ons dan zeker niet toe te voegen als vriend zodat we jou kunnen uitdagen voor wekelijkse challenges! Klik hier voor meer info.

Conclusie

Als besluit stel ik vast dat de Fitbit flex 2, voor zover ik weet, de beste basic fitness tracker is. Als je iemand bent die een actieve levensstijl wil met hier en daar een workout, dan is dit de perfecte tracker. Wil je toch wat meer info halen uit je activiteit dan zijn er andere trackers die meer aan jouw eisen zullen voldoen.

Koen

Fitbit Links

Fitbit Flex 2 (Klik hier)

Fitbit Versa (Klik hier)

Polar M600 (Klik hier)

Polar A370 (Klik hier)

Sommige van bovenstaande links bevatten affiliate marketing.


Fitbit flex 2 Review

Huawei WATCH FIT REVIEW

De nieuwste activity tracker op de markt waar ik nog geen ervaring mee had, is de Huawei WATCH FIT. Getest en goedgekeurd, maar daar weet jij eigenlijk nog niets mee. Veel hangt af van je levensstijl en de manier waarop je je smartwatch wil gebruiken. In deze review bespreken we de pro's en con's.

12 november 2020

Lees meer

Hoe herstel je het best na een training?

Hoe herstel je het best na een training? Spierherstel en recovery verbeteren en versnellen met behulp van een foam roller, compressieboots, massagegun, een sportmassage of elektrostimulatie? Wat werk het best?

16 maart 2020

Lees meer

Wat is 'body positivity'?

Een term die ondertussen al voor veel tumult heeft gezorgd en blijft zorgen is ‘body positivity’. Wat is het, waarom is er zoveel rond te doen en wat is mijn mening?

21 september 2019

Lees meer

Motivatie om te sporten en hoe blijf je gemotiveerd?

Vind je de motivatie niet om te beginnen sporten? Ben je begonnen met sporten, maar zit je op het randje van stoppen? Hier leggen we uit hoe je ervoor kan zorgen dat je gemotiveerd bent en blijft om te sporten. Tags: Motivatie om te sporten, motivatie om af te vallen, hoe blijf je gemotiveerd.

5 augustus 2019

Lees meer

FITFAQS op bezoek bij MNM tijdens Marathonradio 2019

Examensstress? NO WORRIES! Neem actieve pauzes, beweeg regelmatig en alles komt goed! Waarom? Dat lees je hier!

22 juli 2020

Lees meer

Hoe verminder je examenstress?

De blok en examenperiode is en maand en half van enorm veel stress, lange dagen studeren met weinig slaap en beweging. Hoe kan je die stress verminderen en je resultaten verbeteren? Klik door op het artikel voor tips en motivatie om meer te bewegen tussen het studeren door.

18 juli 2019

Lees meer

Welke activity tracker of sporthorloge moet ik kopen?

Het gamma aan sporthorloges en activity trackers wordt de laatste jaren alleen maar groter. Dit maakt het voor jou niet makkelijker om te weten wat je nu juist moet kopen. Zeker wanneer je voor een goeie prijs toch een tracker of horloge wil die correct en veel meet. Lees snel verder en ontdek jouw ideale sporthorloge!

1 januari 2019

Lees meer

Hartslag meten via polsmeting of via een borstband

Om na te gaan hoe dicht de polsmetingen komen bij de borstband, heb ik een test gedaan met mijn Polar M600. Ik ben zowel nagegaan wat de verschillen zijn tijdens intervaltrainingen als tijdens duurlopen aan een constant tempo.

24 december 2018

Lees meer

Hoe bepaal jij je trainingszones?

Hartslagmeting tijdens het sporten en trainingszones bepalen: Je hartslag is nuttig om te kennen tijdens het bewegen en sporten. Je hartslag is een maat voor hoe intens je inspanning is. Via je hartslag kan je ook trainingszones bepalen om nauwkeuriger bepaalde doelen te bereiken.

15 december 2018

Lees meer

Vetten verbranden met cardio

Krachttraining zorgt ervoor dat je lichaam in de nabije toekomst meer vetten zal kunnen verbranden. Cardio training daarentegen, zorgt ervoor dat je onmiddellijk, tijdens je activiteit, een ‘hoge’ hoeveelheid aan vetten kan verbranden. Dit is het geval wanneer je aan de juiste intensiteit je training doet.

10 december 2018

Lees meer

Hoe starten met fitness?

Je wil naar de fitness gaan, maar eigenlijk heb je geen flauw idee wat je daar moet doen. Wel al gewoon aan de fitness, maar gebruik je enkel de vaste toestellen? Dan is het hoog tijd om met losse gewichten te leren werken!

5 november 2018

Lees meer

Conditie opbouwen of sterker worden zonder personal training

Conditie opbouwen of sterker worden zonder personal training is allesbehalve eenvoudig. Er zijn een aantal trainingsprincipes die je zeker zou moeten kennen wanneer je zelf schema's gaat opstellen. Wil jij beter/sneller/sterker/fitter worden? Dan kan je het volume en de intensiteit van je training verhogen.

29 oktober 2018

Lees meer

10 Beste sportgadgets voor 2019

We kennen allemaal wel iemand die verzot is op sporten. Misschien ben jij zelf wel die persoon in je vriendengroep of zoek je een cadeautje voor of die fitnessgoeroe of loopaddict? Hier zijn de 10 sportieve gadgets die jouw motivatie om te sporten naar een nieuw niveau zullen tillen!

20 oktober 2018

Lees meer

Voordelen van yoga?

Wat zijn de voordelen van yoga? Yoga helpt angsten/ongerustheden/bezorgdheden te verminderen en de bloeddruk te verlagen bij mensen met hypertensie (te hoge bloeddruk). yoga verbetert spierkracht/-controle, je bewegingsbereik (mobiliteit en flexibiliteit) en je slaapkwaliteit. Beginners yoga-workout, check!

11 oktober 2018

Lees meer

Vet verliezen en spier winnen

Ben je goed bezig met het bijhouden van je calorieën? Wil je de veranderingen die er in je lichaam plaatsvinden bij een energietekort beperken en wil jij je metabolisme versnellen? Hier zijn onze praktische tips om goed om te gaan met afvallen en diëten.

4 oktober 2018

Lees meer

Polar M600 Review

Sporthorloges zijn onmisbaar als je graag of veel sport en ze zorgen ervoor dat je veel diepgaander met je activiteit kan bezig zijn. Na een korte periode van online research heb ik uiteindelijk de Polar M600 gekocht. Dit is Polars’ beste sporthorloge tot op dit moment, de Polar M600. Hier is Koen zijn review.

30 september 2018

Lees meer

Fitbit Versa Review

FITBIT Versa Review: Ben jij op zoek naar een geschikte fitness of activity tracker? Twijfel je over je keuze en heb je nood aan een to the point review over de Fitbit Versa? Dan heb ik hier voor jou de ultieme recensie over de nieuwste Fitbit op de markt. Mijn bevindingen en de PRO’s en CON’s op een rijtje gezet.

29 september 2018

Lees meer

Is snel afvallen goed voor je? GEZOND VERMAGEREN, METABOLISME VERHOGEN

Probeer jij af te vallen of een paar kilo’s strakker te staan maar heb je het gevoel dat je van de ene frustrerende periode in de andere rolt? Je metabolisme is iets dynamisch en je lichaam past zich steeds aan. Hoe het dit doet en waarom dit belangrijk is om te weten, vertel ik je hier!

19 september 2018

Lees meer

Hoe krijg je een summerbody?

Hoe krijg je een summer body? De lente is van start gegaan. Het weer begint beter te worden en de zomer is in aantocht. Dit wil zeggen: mooi weer, vakanties aan het strand en natuurlijk ook summer bodies.

11 mei 2018

Lees meer

Welke sportbh is voor jou het best?

Ze moeten mooi zijn. Ze moeten goed zitten. Liefst van al doen ze ook nog eens hun werk, namelijk goede ondersteuning geven van je borsten tijdens het sporten. Oh en niet te duur alsjeblieft, want het is “maar” een sport bh en geen gewone lingerie. Inge legt je uit waar je op moet letten wanneer je een sport bh koopt!

10 mei 2018

Lees meer

Het belang van eiwitten

Als we gezond willen zijn, dan spreekt het voor zich dat we ook onze voeding eens grondig bekijken. Koen heeft de befaamde koolhydraten al eens kort besproken. Vandaag is het aan mij om het belang van eiwitten aan je uit te leggen.

30 april 2018

Lees meer

Hoe val je af? #WEIGTHLOSSTIPS

Je gewicht wordt bepaald door twee factoren: Je energie-inname en je energieverbruik. Alle tips om af te vallen lees je hier!

23 april 2018

Lees meer

Wekelijks sporten: Hoe hou je het vol?

We beginnen altijd met goede moed en de beste bedoelingen maar wat doe je als je eens een week echt niets kan doen van sport? Hoe kan je “actief zijn” terug in jouw wekelijkse routine krijgen en wat zijn de valkuilen? Hier zijn 4 stappen om de draad terug op te pikken.

22 april 2018

Lees meer

Muscle ups in 5 weken

Muscle ups in 5 weken. Hoe doe je een muscle up? Sommige dingen in het leven lukken vrijwel onmiddellijk, terwijl andere zaken veel meer tijd en inzet vragen. Zo zit het ook met het leren van bepaalde oefeningen, de ene oefening lukt al sneller en gemakkelijker dan de andere. Wil je graag muscle ups kunnen?

12 mei 2018

Lees meer

Hoe ziet een krachttraining er uit?

Zijn er bepaalde oefeningen die zeker in jouw krachttraining moeten zitten? Hoeveel keer per week zou je best aan krachttraining doen? Allemaal vragen die ik hier ga beantwoorden.

24 april 2018

Lees meer

Hoe overleef je de fitness? #TESTOSTERZONE

Elke keer wanneer ik een onbekende fitness binnenkom, voel ik mij omvergeblazen. Toestellen die je niet kent, gewichten die je niet vindt en dan is er nog die ene hoek waar alle patsers staan te trainen a.k.a. de TESTOSTERZONE. Wat als je je draai niet kan vinden ondanks dat je weet hoe het er in je gym aan toe gaat?

22 april 2018

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x