20 oktober 2018

10 Beste sportgadgets voor 2019

10 Beste sportgadgets voor 2019

We kennen allemaal wel iemand die verzot is op sporten. Misschien ben jij zelf wel die persoon in je vriendengroep of zoek je een cadeautje voor die fitnessgoeroe of loopaddict? Hier zijn 10 fitness- en sportgadgets die jouw motivatie om te sporten naar een nieuw niveau zullen tillen!

1) Activity tracker

Je denkt nu misschien “Oh nee, het duurste cadeau eerst!”, maar een activity tracker hoeft niet heel duur te zijn. Er zijn heel veel gradaties in de mogelijkheden en prijs. Hoe meer features je wil, hoe meer je zal betalen. Dit zijn onze favoriete en prijs-kwaliteit vriendelijke activity trackers!

Fitbit Flex, €75,99

Dit is een fitness tracker zonder horlogefunctie. Je kan alle info over je activiteit en slaap terugvinden op de Fitbit App op je smartphone. (Link)

Fitbit Charge 3, €149,-

Dit is een fitness tracker (LinkMET horlogefunctie en komt heel dicht in de buurt van de Fitbit Versa.

Polar A370, €169,-

De go to fitness & activity tracker van Polar wanneer je bezig bent met meer bewegen en je dagelijkse actieve levensstijl. Train je heel specifiek voor een bepaalde sport en wil je al je trainingen goed kunnen bijhouden, dan raden we de iets duurdere sporthorloges van Polar aan. (Link)

Als je heel goed zoekt, kan je trackers vinden voor minder dan 50 euro maar let wel op. Hoe goedkoper de fitnesstracker, hoe groter de kans dat de metingen niet zo betrouwbaar zijn. Weeg dus goed de voor-en nadelen af voor je er eentje koopt.

2) Sportzak

De keuze van een sportzak is niet eenvoudig maar oh zo belangrijk. Je wil al je spullen erin kwijt kunnen en toch ook het overzicht behouden. De eerste keuze die je moet maken, is of je een rugzak of een draagtas wil. Beide hebben voor- en nadelen en prijzen verschillen in beide categorieën enorm. Ik kan hier verschillende sporttassen linken, maar je gaat beter zelf eens op zoek. Begin bij de merken die je kent en waar je al ervaring mee hebt. Koen en ik hebben heel lang een SB Nike rugzak gehad. Deze waren versleten en Koen is overgestapt naar Adidas, ik naar Lululemon.

3) Ab wheel / Abs roller

Je kan ze vinden in de Action of soms zelfs in de Flying Tiger. Heel simpel, niet te duur (zie link, €16,99) en OH ZO ZWAAR! Buikspieren gegarandeerd!

4) Dumbellset

Thuis trainen is super handig maar zonder materiaal niet altijd evident. Met een goede set dumbells geraak je al heel ver! Met verschillende gewichten (zie link, €38,-) kan je oefeningen zwaarder maken en trainingen opbouwen.

5) Foam roller

Ben jij van plan om in 2019 een tandje bij te steken en jouw trainingen naar een hoger niveau te brengen? Dan zal een foamroller zeker van pas komen! Zelf heb ik een foam roller van het merk TriggerPoint en RumbleRoller maar deze (zie link, €25,-) is wat goedkoper en op vlak van kwaliteit zeker even goed.

6) Yogamat

Je hoeft niet aan yoga te doen om baat te hebben bij een yogamat. Specifieke yogamatjes zijn vaak beter omdat ze gemaakt zijn om het glijden tijdens een houding of oefening te voorkomen. Ben jij iemand die veel grondoefeningen doet of buikspieren traint, dan is een yogamat een must! (Zie link,€26,90)

7) Weekplanner

Weekplanners zijn een redding wanneer je regelmatig wil trainen. Je krijgt een overzicht van je vrije momenten en kan workouts inplannen. Daarnaast zorgt het voor controle en verantwoordelijkheid. Staat het op je planner, dan is de kans veel groter dat je het ook echt zal doen! Mijn favoriete winkel voor dit soort spullen in Paperchase (Brits) maar de Hema of de Flying Tiger helpen je ook al uit de nood.

8) Smoothy blender

Je hoeft niet de meest fancy blender te kopen om lekkere en gezonde smoothies of proteïneshakes te maken. Het is ook niet de bedoeling dat je plots al je maaltijden gaat vervangen door een fruit- of groentensmoothie. Een basic blender is wel echt super handig wanneer je een druk en actief leven hebt! (Zie link, €69,99)

9) Drinkbus

Je kan er je smoothie in kwijt of je vult je drinkbus met water en bent vertrokken voor de rest van de dag. Met een drinkbus kan je je persoonlijkheid uitdrukken of je kan het neuraal houden (zie link, €14,95). Zorg er gewoon voor dat je een drinkbus koopt die niet lekt.

10) Giftcard van je favoriete sportmerk

Hoe je het ook draait of keert, sportkledij of -materiaal is duur. Denk je dus dat een cadeaubon echt not done is dan mag je snel van die gedachte afstappen. Natuurlijk is een cadeau met een verhaal achter leuker maar weet je echt niet waar te beginnen, zoek dan uit wat het favoriete merk is van je fitnessbuddy en doe een waardebon cadeau. Wedden dat die blij zal zijn?

Deze 10 sportgadgets of sportspullen klinken misschien wat basic. Toch zijn het dingen die we zelf uitstellen om te kopen terwijl we er wel veel mee zouden doen! Twijfel dus niet om ze te kopen als cadeau of gewoon voor jezelf als motivatie om meer te bewegen!

Stay active!

Keep working out!

YOU. GOT. THIS.

Inge


Sommige van bovenstaande links bevatten affiliate marketing.

10 Beste sportgadgets voor 2019

Huawei WATCH FIT REVIEW

De nieuwste activity tracker op de markt waar ik nog geen ervaring mee had, is de Huawei WATCH FIT. Getest en goedgekeurd, maar daar weet jij eigenlijk nog niets mee. Veel hangt af van je levensstijl en de manier waarop je je smartwatch wil gebruiken. In deze review bespreken we de pro's en con's.

12 november 2020

Lees meer

Hoe herstel je het best na een training?

Hoe herstel je het best na een training? Spierherstel en recovery verbeteren en versnellen met behulp van een foam roller, compressieboots, massagegun, een sportmassage of elektrostimulatie? Wat werk het best?

16 maart 2020

Lees meer

Wat is 'body positivity'?

Een term die ondertussen al voor veel tumult heeft gezorgd en blijft zorgen is ‘body positivity’. Wat is het, waarom is er zoveel rond te doen en wat is mijn mening?

21 september 2019

Lees meer

Motivatie om te sporten en hoe blijf je gemotiveerd?

Vind je de motivatie niet om te beginnen sporten? Ben je begonnen met sporten, maar zit je op het randje van stoppen? Hier leggen we uit hoe je ervoor kan zorgen dat je gemotiveerd bent en blijft om te sporten. Tags: Motivatie om te sporten, motivatie om af te vallen, hoe blijf je gemotiveerd.

5 augustus 2019

Lees meer

FITFAQS op bezoek bij MNM tijdens Marathonradio 2019

Examensstress? NO WORRIES! Neem actieve pauzes, beweeg regelmatig en alles komt goed! Waarom? Dat lees je hier!

22 juli 2020

Lees meer

Hoe verminder je examenstress?

De blok en examenperiode is en maand en half van enorm veel stress, lange dagen studeren met weinig slaap en beweging. Hoe kan je die stress verminderen en je resultaten verbeteren? Klik door op het artikel voor tips en motivatie om meer te bewegen tussen het studeren door.

18 juli 2019

Lees meer

Welke activity tracker of sporthorloge moet ik kopen?

Het gamma aan sporthorloges en activity trackers wordt de laatste jaren alleen maar groter. Dit maakt het voor jou niet makkelijker om te weten wat je nu juist moet kopen. Zeker wanneer je voor een goeie prijs toch een tracker of horloge wil die correct en veel meet. Lees snel verder en ontdek jouw ideale sporthorloge!

1 januari 2019

Lees meer

Hartslag meten via polsmeting of via een borstband

Om na te gaan hoe dicht de polsmetingen komen bij de borstband, heb ik een test gedaan met mijn Polar M600. Ik ben zowel nagegaan wat de verschillen zijn tijdens intervaltrainingen als tijdens duurlopen aan een constant tempo.

24 december 2018

Lees meer

Hoe bepaal jij je trainingszones?

Hartslagmeting tijdens het sporten en trainingszones bepalen: Je hartslag is nuttig om te kennen tijdens het bewegen en sporten. Je hartslag is een maat voor hoe intens je inspanning is. Via je hartslag kan je ook trainingszones bepalen om nauwkeuriger bepaalde doelen te bereiken.

15 december 2018

Lees meer

Vetten verbranden met cardio

Krachttraining zorgt ervoor dat je lichaam in de nabije toekomst meer vetten zal kunnen verbranden. Cardio training daarentegen, zorgt ervoor dat je onmiddellijk, tijdens je activiteit, een ‘hoge’ hoeveelheid aan vetten kan verbranden. Dit is het geval wanneer je aan de juiste intensiteit je training doet.

10 december 2018

Lees meer

Fitbit flex 2 Review

Is je doel om x aantal passen per dag te zetten of een bepaalde hoeveelheid aan calorieën te verbranden? Activity trackers zijn een must om dit objectiever bij te houden. In deze review gaan we na in hoeverre de Fitbit Flex 2 zijn naam als "beste basic fitness tracker" waarmaakt.

10 december 2018

Lees meer

Hoe starten met fitness?

Je wil naar de fitness gaan, maar eigenlijk heb je geen flauw idee wat je daar moet doen. Wel al gewoon aan de fitness, maar gebruik je enkel de vaste toestellen? Dan is het hoog tijd om met losse gewichten te leren werken!

5 november 2018

Lees meer

Conditie opbouwen of sterker worden zonder personal training

Conditie opbouwen of sterker worden zonder personal training is allesbehalve eenvoudig. Er zijn een aantal trainingsprincipes die je zeker zou moeten kennen wanneer je zelf schema's gaat opstellen. Wil jij beter/sneller/sterker/fitter worden? Dan kan je het volume en de intensiteit van je training verhogen.

29 oktober 2018

Lees meer

Voordelen van yoga?

Wat zijn de voordelen van yoga? Yoga helpt angsten/ongerustheden/bezorgdheden te verminderen en de bloeddruk te verlagen bij mensen met hypertensie (te hoge bloeddruk). yoga verbetert spierkracht/-controle, je bewegingsbereik (mobiliteit en flexibiliteit) en je slaapkwaliteit. Beginners yoga-workout, check!

11 oktober 2018

Lees meer

Vet verliezen en spier winnen

Ben je goed bezig met het bijhouden van je calorieën? Wil je de veranderingen die er in je lichaam plaatsvinden bij een energietekort beperken en wil jij je metabolisme versnellen? Hier zijn onze praktische tips om goed om te gaan met afvallen en diëten.

4 oktober 2018

Lees meer

Polar M600 Review

Sporthorloges zijn onmisbaar als je graag of veel sport en ze zorgen ervoor dat je veel diepgaander met je activiteit kan bezig zijn. Na een korte periode van online research heb ik uiteindelijk de Polar M600 gekocht. Dit is Polars’ beste sporthorloge tot op dit moment, de Polar M600. Hier is Koen zijn review.

30 september 2018

Lees meer

Fitbit Versa Review

FITBIT Versa Review: Ben jij op zoek naar een geschikte fitness of activity tracker? Twijfel je over je keuze en heb je nood aan een to the point review over de Fitbit Versa? Dan heb ik hier voor jou de ultieme recensie over de nieuwste Fitbit op de markt. Mijn bevindingen en de PRO’s en CON’s op een rijtje gezet.

29 september 2018

Lees meer

Is snel afvallen goed voor je? GEZOND VERMAGEREN, METABOLISME VERHOGEN

Probeer jij af te vallen of een paar kilo’s strakker te staan maar heb je het gevoel dat je van de ene frustrerende periode in de andere rolt? Je metabolisme is iets dynamisch en je lichaam past zich steeds aan. Hoe het dit doet en waarom dit belangrijk is om te weten, vertel ik je hier!

19 september 2018

Lees meer

Hoe krijg je een summerbody?

Hoe krijg je een summer body? De lente is van start gegaan. Het weer begint beter te worden en de zomer is in aantocht. Dit wil zeggen: mooi weer, vakanties aan het strand en natuurlijk ook summer bodies.

11 mei 2018

Lees meer

Welke sportbh is voor jou het best?

Ze moeten mooi zijn. Ze moeten goed zitten. Liefst van al doen ze ook nog eens hun werk, namelijk goede ondersteuning geven van je borsten tijdens het sporten. Oh en niet te duur alsjeblieft, want het is “maar” een sport bh en geen gewone lingerie. Inge legt je uit waar je op moet letten wanneer je een sport bh koopt!

10 mei 2018

Lees meer

Het belang van eiwitten

Als we gezond willen zijn, dan spreekt het voor zich dat we ook onze voeding eens grondig bekijken. Koen heeft de befaamde koolhydraten al eens kort besproken. Vandaag is het aan mij om het belang van eiwitten aan je uit te leggen.

30 april 2018

Lees meer

Hoe val je af? #WEIGTHLOSSTIPS

Je gewicht wordt bepaald door twee factoren: Je energie-inname en je energieverbruik. Alle tips om af te vallen lees je hier!

23 april 2018

Lees meer

Wekelijks sporten: Hoe hou je het vol?

We beginnen altijd met goede moed en de beste bedoelingen maar wat doe je als je eens een week echt niets kan doen van sport? Hoe kan je “actief zijn” terug in jouw wekelijkse routine krijgen en wat zijn de valkuilen? Hier zijn 4 stappen om de draad terug op te pikken.

22 april 2018

Lees meer

Muscle ups in 5 weken

Muscle ups in 5 weken. Hoe doe je een muscle up? Sommige dingen in het leven lukken vrijwel onmiddellijk, terwijl andere zaken veel meer tijd en inzet vragen. Zo zit het ook met het leren van bepaalde oefeningen, de ene oefening lukt al sneller en gemakkelijker dan de andere. Wil je graag muscle ups kunnen?

12 mei 2018

Lees meer

Hoe ziet een krachttraining er uit?

Zijn er bepaalde oefeningen die zeker in jouw krachttraining moeten zitten? Hoeveel keer per week zou je best aan krachttraining doen? Allemaal vragen die ik hier ga beantwoorden.

24 april 2018

Lees meer

Hoe overleef je de fitness? #TESTOSTERZONE

Elke keer wanneer ik een onbekende fitness binnenkom, voel ik mij omvergeblazen. Toestellen die je niet kent, gewichten die je niet vindt en dan is er nog die ene hoek waar alle patsers staan te trainen a.k.a. de TESTOSTERZONE. Wat als je je draai niet kan vinden ondanks dat je weet hoe het er in je gym aan toe gaat?

22 april 2018

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x