10 Beste sportgadgets voor 2019

20 oktober 2018

10 Beste sportgadgets voor 2019

10 Beste sportgadgets voor 2019

We kennen allemaal wel iemand die verzot is op sporten. Misschien ben jij zelf wel die persoon in je vriendengroep of zoek je een cadeautje voor die fitnessgoeroe of loopaddict? Hier zijn 10 fitness- en sportgadgets die jouw motivatie om te sporten naar een nieuw niveau zullen tillen!

1) Activity tracker

Je denkt nu misschien “Oh nee, het duurste cadeau eerst!”, maar een activity tracker hoeft niet heel duur te zijn. Er zijn heel veel gradaties in de mogelijkheden en prijs. Hoe meer features je wil, hoe meer je zal betalen. Dit zijn onze favoriete en prijs-kwaliteit vriendelijke activity trackers!

Fitbit Flex, €75,99

Dit is een fitness tracker zonder horlogefunctie. Je kan alle info over je activiteit en slaap terugvinden op de Fitbit App op je smartphone. (Link)

Fitbit Charge 3, €149,-

Dit is een fitness tracker (LinkMET horlogefunctie en komt heel dicht in de buurt van de Fitbit Versa.

Polar A370, €169,-

De go to fitness & activity tracker van Polar wanneer je bezig bent met meer bewegen en je dagelijkse actieve levensstijl. Train je heel specifiek voor een bepaalde sport en wil je al je trainingen goed kunnen bijhouden, dan raden we de iets duurdere sporthorloges van Polar aan. (Link)

Als je heel goed zoekt, kan je trackers vinden voor minder dan 50 euro maar let wel op. Hoe goedkoper de fitnesstracker, hoe groter de kans dat de metingen niet zo betrouwbaar zijn. Weeg dus goed de voor-en nadelen af voor je er eentje koopt.

2) Sportzak

De keuze van een sportzak is niet eenvoudig maar oh zo belangrijk. Je wil al je spullen erin kwijt kunnen en toch ook het overzicht behouden. De eerste keuze die je moet maken, is of je een rugzak of een draagtas wil. Beide hebben voor- en nadelen en prijzen verschillen in beide categorieën enorm. Ik kan hier verschillende sporttassen linken, maar je gaat beter zelf eens op zoek. Begin bij de merken die je kent en waar je al ervaring mee hebt. Koen en ik hebben heel lang een SB Nike rugzak gehad. Deze waren versleten en Koen is overgestapt naar Adidas, ik naar Lululemon.

3) Ab wheel / Abs roller

Je kan ze vinden in de Action of soms zelfs in de Flying Tiger. Heel simpel, niet te duur (zie link, €16,99) en OH ZO ZWAAR! Buikspieren gegarandeerd!

4) Dumbellset

Thuis trainen is super handig maar zonder materiaal niet altijd evident. Met een goede set dumbells geraak je al heel ver! Met verschillende gewichten (zie link, €38,-) kan je oefeningen zwaarder maken en trainingen opbouwen.

5) Foam roller

Ben jij van plan om in 2019 een tandje bij te steken en jouw trainingen naar een hoger niveau te brengen? Dan zal een foamroller zeker van pas komen! Zelf heb ik een foam roller van het merk TriggerPoint en RumbleRoller maar deze (zie link, €25,-) is wat goedkoper en op vlak van kwaliteit zeker even goed.

6) Yogamat

Je hoeft niet aan yoga te doen om baat te hebben bij een yogamat. Specifieke yogamatjes zijn vaak beter omdat ze gemaakt zijn om het glijden tijdens een houding of oefening te voorkomen. Ben jij iemand die veel grondoefeningen doet of buikspieren traint, dan is een yogamat een must! (Zie link,€26,90)

7) Weekplanner

Weekplanners zijn een redding wanneer je regelmatig wil trainen. Je krijgt een overzicht van je vrije momenten en kan workouts inplannen. Daarnaast zorgt het voor controle en verantwoordelijkheid. Staat het op je planner, dan is de kans veel groter dat je het ook echt zal doen! Mijn favoriete winkel voor dit soort spullen in Paperchase (Brits) maar de Hema of de Flying Tiger helpen je ook al uit de nood.

8) Smoothy blender

Je hoeft niet de meest fancy blender te kopen om lekkere en gezonde smoothies of proteïneshakes te maken. Het is ook niet de bedoeling dat je plots al je maaltijden gaat vervangen door een fruit- of groentensmoothie. Een basic blender is wel echt super handig wanneer je een druk en actief leven hebt! (Zie link, €69,99)

9) Drinkbus

Je kan er je smoothie in kwijt of je vult je drinkbus met water en bent vertrokken voor de rest van de dag. Met een drinkbus kan je je persoonlijkheid uitdrukken of je kan het neuraal houden (zie link, €14,95). Zorg er gewoon voor dat je een drinkbus koopt die niet lekt.

10) Giftcard van je favoriete sportmerk

Hoe je het ook draait of keert, sportkledij of -materiaal is duur. Denk je dus dat een cadeaubon echt not done is dan mag je snel van die gedachte afstappen. Natuurlijk is een cadeau met een verhaal achter leuker maar weet je echt niet waar te beginnen, zoek dan uit wat het favoriete merk is van je fitnessbuddy en doe een waardebon cadeau. Wedden dat die blij zal zijn?

Deze 10 sportgadgets of sportspullen klinken misschien wat basic. Toch zijn het dingen die we zelf uitstellen om te kopen terwijl we er wel veel mee zouden doen! Twijfel dus niet om ze te kopen als cadeau of gewoon voor jezelf als motivatie om meer te bewegen!

Stay active!

Keep working out!

YOU. GOT. THIS.

Inge


Sommige van bovenstaande links bevatten affiliate marketing.

10 Beste sportgadgets voor 2019
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x